Nicolas Colsaerts zakt naar elfde plaats
Foto: AFP

Nicolas Colsaerts is zaterdag in Ardmore (Pennsylvania) van de zesde naar de elfde plaats gezakt in het US Open golftoernooi, het tweede major van het seizoen. De 30-jarige Brusselaar had voor zijn derde ronde 74 slagen, vier over par, nodig.

Colsaerts begon slecht, met al meteen een dubbele bogey op het eerste hole, maar maakte dat onmiddellijk goed met een eagle op het tweede. Na bogeys op de holes drie, zes en dertien, maar ook birdies op de holes vier en elf, leek het een geslaagde derde ronde te zullen worden, maar op het achttiende en laatste hole liep het met een triple bogey nog flink mis.

Met een totaal van 215, vijf over par, volgt Colsaerts op zes slagen van leider Phil Mickelson. De Amerikaan, die zondag zijn 43e verjaardag viert, is de enige speler die met een score onder par achter zijn naam staat. Tiger Woods doet het heel wat minder goed dan zijn landgenoot. De nummer een van de wereld, die met een blessure aan de linkerelleboog kampt, zakte na een ronde in 76 slagen naar een 31e plaats.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig