Een vliegtuig van Egyptair, dat onderweg was van Cairo naar New York, is zaterdag afgeleid naar de luchthaven van Glasgow in Schotland nadat een passagier een verdacht briefje had aangetroffen. Daarop stond dat iemand brand zou stichten op het vliegtuig.

Een werknemer van de Britse zender BBC, Nada Tafik, trof het verdachte briefje aan op het toilet. 'Toen ik mijn dochter na drie uur vliegen wilde verversen, vond ik een bericht bij de wasbak waarop stond 'Ik zal dit toestel in brand steken', met zetelnummer 46D', vertelde de vrouw.

Ze verwittigde onmiddellijk het cabinepersoneel, dat het toilet afsloot. Volgens de BBC-medewerkster lag er ook een pen, waarmee het briefje klaarblijkelijk was geschreven. 'Mogelijk staan daar vingerafdrukken op'.

Prestwick Airport

Het vliegtuig maakte een noodlanding op Prestwick Airport. Het werd daarbij ook begeleid door twee toestellen van het Britse leger.

Aan boord van het toestel van Egyptair waren 326 passagiers. Het duurde zes uur voor die allemaal waren verhoord door de politie. Volgens Alan Crawford van Scotland Police werd nog niemand opgepakt. 'We zetten het onderzoek voort naar de dader en zijn motieven', luidde het zaterdagavond.

Andere vluchten van en naar Glasgow ondervinden geen hinder van het incident.