De Seleçao van bondscoach Scolari heeft in de openingswedstrijd van de Confederations Cup Japan eenvoudig opzij gezet met 3-0. Wonderkind Neymar zette zijn ploeg al na drie minuten op rozen, waarna Paulinho in het begin van de tweede helft Japan alle hoop ontnam. In de slotminuten zette Jô de kers op de taart met de 3-0

Nadat de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff werd uitgejouwd door het publiek, beleefde Brazilië een droomstart tegen de Japanners. Kersvers Barcelona-aanvaller Neymar toonde na amper drie minuten zijn kunnen met een heerlijke volley voorbij Standard-goalie Kawashima. De Japanners waren meteen op achtervolgen aangewezen, maar kwamen niet meteen tot kansen tegen het organiserende land. 

De Brazilianen dreigden zonder fantastisch te spelen wel opnieuw via onder andere Hulk en Dani Alves. Even later staken de Japanners in een magere eerste helft ook hun neus aan het venster. De Japanse sterspeler Honda kon tot drie keer toe dreigen, maar de thuisploeg hield de netten schoon.

Net als in de eerste helft, begon de tweede helft uitstekend voor het gastland. De wedstrijd was amper opnieuw op gang gefloten of Paulinho kreeg de bal in het zestienmetergebied van de Japanners. De speler van Corinthians kreeg te veel ruimte van de Japanse defensie, kon draaien en op doel trappen. Kawashima kon de bal niet voldoende weg boksen en zag het leer tegen de netten verdwijnen: 2-0.

De Brazilianen controleerden de wedstrijd en probeerden al combinerend een gaatje te vinden in de Japanse defensie. Zonder veel druk te ontwikkelen was het toch duidelijk dat de Brazilianen een maatje te groot waren voor Japan. De bezoekers probeerden nu en dan het balbezit van de thuisploeg te doorbreken, maar kwamen met moeite tot uitgespeelde kansen.

De Brazilianen daarentegen mochten het spel dan wel onder controle hebben, tot veel echte dreiging kwam de Seleçao ook niet. Daarvoor was het combinatiespel van de Brazilianen in de zone van de waarheid net iets te traag en niet scherp genoeg. In de slotminuut zette Jô alsnog de kers op de taart met de 3-0, op aangeven van Oscar. De Brazilianen hebben het voorbereidingstoernooi voor het WK in eigen land dus goed ingezet en kunnen het woensdag met vertrouwen tegen Mexico opnemen.