Zelfbruiner smeren voor dummies
Foto: Shutterstock
Hoewel de zon de laatste tijd min of meer haar best doet, wordt de zomer mooi gebruind inzetten moeilijk. Gelukkig is daar bruin-zonder-zon. En zonder strepen, als het even kan. Met deze tips tovert u dat flesje zelfbruiner om in een natuurlijke bruine teint.

- Hydrateren -

Zorg ervoor dat uw huid op voorhand goed gehydrateerd is. Moisturizen gaat niet over één nacht ijs, dus maak er een gewoonte van om uw lichaam elke dag in te smeren na het douchen of voor het slapengaan.

- Scrubben -

Ook scrubben is iets waar u beter zo snel mogelijk mee begint. Het hoeft niet elke dag - hoewel dat mag met zachte producten - maar voer het ritueel toch één à twee keer per week in. Dode huidcellen zullen plaatsmaken voor een glad nieuw velletje waarop die fake tan straks het mooist staat.

- Voorbereiding -

Voor u zelfbruiner aanbrengt, smeert u de huid best nog één keer in met vochtinbrengende crème. Besteed extra aandacht aan droge plekjes als handen, voeten, knieën en ellebogen. Laat alles goed intrekken.

- Gebruik handschoenen -

Als u niet wil dat mensen doorkrijgen dat je hebt valsgespeeld, komt u best niet met oranje handpalmen af. Draag daarom handschoenen om uw kleurtje aan te brengen en gebruik nadien een watje om de rug van uw hand van een laagje te voorzien.

- Roep hulp in -

Zorg dat er een vriendin of wederhelft nabij is om uw rug onder handen te nemen of investeer in een speciale borstel waarmee u overal komt. Tenzij u voor de zilverruglook gaat, natuurlijk.

- Smeer vaseline -

Uw gezicht insmeren kan tricky zijn, want niets zo lelijk als bruine vegen langs de haarlijn. Smeer een beetje vaseline op je wenkbrauwen en rond je gezicht, zodat je geen vlekken maakt als u even uitschuift.

- Doseer en neem je tijd -

Neem nooit te veel zelfbruiner en smeer traag maar goed uit. Zo voorkomt u vegen of kleurverschillen.

- Draag nadien zwart -

Laat alles goed intrekken, maar draag voor de zekerheid toch ook een zwart jurkje na uw smeersessie. U wilt namelijk niet je favo witte skinny verzieken.

- Blijf smeren -

Zelfs als alles naar wens verlopen is, stopt het werk niet. Blijf moisturizer smeren en scrubben zodat uw huid en teint hun optimale conditie behouden.