Tomorrowland palmt de wereld in
Foto: clh
Het Belgische topfestival Tomorrowland heeft alle aandelen die hun voormalige partner ID&T bezat terug kunnen kopen van overnemer SFX. Daarmee zijn eigenaars Manu en Michiel Beers terug baas in eigen huis. Bovendien gaan ze samenwerken met de grootste speler in de markt. Dat meldt De Standaard in zijn weekendkrant.

Tomorrowland gaat samenwerken met de Amerikaanse entertainmentsreus SFX om het bekroonde en populaire dance-festival wereldwijd uit te bouwen. Dat bevestigden de eigenaars Manu en Michiel Beers aan De Standaard. In dezelfde operatie hebben ze de aandelen die SFX bezat in hun festival in Boom, kunnen overkopen, waardoor Tomorrowland zelf nu ‘op en top Belgisch is’.

SFX, dat in snel tempo wereldwijd een imperium uitbouwt rond dance-muziek, was bereid om de aandelen te verkopen. De organisatie van Tomorrowland heeft nu de meerderheid van die aandelen, wat een absolute voorwaarde vormde voor de broers om op artistiek vlak een eigen koers te kunnen varen.

Een eerste fase in die internationale uitbouw is al bekend: eind september trekt Tomorrowland, onder de naam TomorrowWorld, naar Georgia, om daar een Amerikaanse versie van zijn driedaagse festival op poten te zetten.

‘Wij ontvangen meer nationaliteiten dan de Olympische Spelen’
Lees het interview met Tomorrowland-eigenaars Manu en Michiel Beers in De Standaard.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in