Opnames Kampioenen-film geplaagd door tegenslag

De opnames voor de film van ‘FC De Kampioenen’ lopen niet van een leien dakje. Vooral in Frankrijk ging met dank aan weersomstandigheden en organisatorische problemen een en ander de mist in. Daardoor moest regisseur Johan Gevers nu terug met een tweede team voor bijkomende scènes. ‘Het is een hele zware film,’ zegt ook An Swartenbroekx in Gazet van Antwerpen.

De cast en crew van ‘FC De Kampioenen’ brachten de hele maand mei in Zuid-Frankrijk door voor de opnames van de eerste Kampioenen-film. Nu zit regisseur Johan Gevers er al terug. Door slecht weer en allerlei bijkomende problemen kon er niet voldoende gefilmd worden en daarom neemt een tweede team nu bijkomende stukken op. Organisatieverantwoordelijke Reinhout Nechelput licht toe in Gazet van Antwerpen: ‘Alles hebben we over ons heen gehad: regen, wind, mistral, te veel wolken...’

De ploeg ging onder andere draaien op de Mont Ventoux en ook daar strooide het onvoorspelbare weer roet in het eten. ‘Er zijn naar de Mont Ventoux vijf toegangswegen. Die moesten allemaal worden afgesloten wanneer wij er wilden werken. Als je dat niet kan, moest alles anders en opnieuw geprogrammeerd worden.’ Aldus Nechelput. Uiteindelijk kon het team van 60 man vijf dagen lang niets doen, en werd iedereen dan maar naar huis gestuurd.

Ook voor de acteurs was het filmen in Frankrijk zwaar. An Swartenbroekx (Bieke): ‘Door de wind en kou was het echt hard labeur. We hebben alles over ons heen gehad: insectenbeten, oorontsteking, een verkoudheid hier, een keelontsteking daar. En toen we uiteindelijk toch op de Ventoux konden filmen, was de top niet zichtbaar.’

Gelukkige hebben de moeilijkheden totnogtoe weinig invloed op het eindresultaat. De timing en het budget blijven onveranderd. De tweede helft van juni zijn de binnenopnames gepland en op 18 december moet de film in de zalen komen.