Tine hoopt dat Twitter haar tot bij Springsteen brengt
Foto: pn

Wat is er leuker dan je favoriete artiest die je favoriete nummer speelt tijdens een optreden? En als hij dat niet doet, dan kan je het nog altijd vragen.

Niet elke artiest gaat in op zo'n verzoek, al was het maar omdat vele shows minutieus vastliggen zodat er geen ruimte is voor improvisatie, maar anderen gaan dan weer wel graag in op de vragen van hun fans. Bruce Springsteen staat bijvoorbeeld bekend als iemand die graag van de vooraf afgesproken setlist laat voor wat ze is om op het laatste moment een ander nummer uit zijn omvangrijke oevure te spelen. Het probleem is natuurlijk dat de fans dat ook weten en het aantal bordjes dat tijdens zijn optreden de lucht ingaat is dan ook nauwelijks te tellen en de kans dat jouw nummer uitverkoren wordt is klein.

Dat besefte ook Tine Lucas. Zij wil tijdens het optreden van Springsteen op 22 juni in Nijmegen graag Jungleland horen. Om zeker te zijn dat haar verzoek door The Boss op zijn minst opgemerkt wordt, wilde ze het over een andere boeg gooien. En Tine, een laatstejaarsstudente Beeldende Vormgeving aan LUCA School Of Arts Gent, koppelde meteen ook het nuttige aan het aangename: in het kader van haar bachelorproef maakte ze een animatiefilmpje gebaseerd op tal van nummers van Springsteen. Met een bijhorende site en een oproep op Twitter onder de hashtag #Tineforspringsteen hoopt ze dat de zanger dankzij de sociale media ook lucht krijgt van haar verzoekje. Of dat ook daadwerkelijk lukt, zal op 22 juni moeten blijken.

 

Het animatiefilmpje van Tine Lucas:

 

Jungleland, zoals het in 2001 in New York klonk: