Ontvoerder van Cleveland pleit onschuldig
Foto: AP

De ontvoerder van Cleveland, die drie vrouwen een tiental jaar tegen hun wil zou hebben vastgehouden, heeft voor de rechtbank onschuldig gepleit. Dat verklaarde zijn advocaat na de formele voorlezing van de aanklacht woensdag.

De 52-jarige Ariel Castro werd vorige week voor 329 feiten aangeklaagd, waaronder moord in een bijzonder zwaar geval. Hij wordt ervan beschuldigd één van de ontvoerde vrouwen te hebben verkracht, bezwangerd en daarna zodanig te hebben mishandeld, dat ze het kind verloor. Die beschuldiging kan zelfs leiden tot de doodstraf.

Castro wordt ervan beschuldigd Michelle Knight, Amanda Berry en Gina DeJesus tussen 2002 en 2004 ontvoerd te hebben. Ze zijn vandaag 32, 27 en 23 jaar oud. Amanda Berry heeft een dochtertje, dat in gevangenschap werd geboren. Ze werden begin mei uit het huis van de aangeklaagde in Cleveland, Ohio bevrijd, nadat één van hen om hulp had geroepen. De aanklacht omvat naast moord 139 gevallen van verkrachting, 177 punten van kidnapping, zeven feiten van zware seksuele belasting, driemaal zware lichamelijke mishandeling en het bezit van een ‘crimineel werktuig’.