Ambassadeur Gutman ontkent betrokkenheid in seksschandaal
Foto: BELGA

Howard Gutman, de Amerikaanse ambassadeur in ons land, zou volgens de New York Post contact hebben gezocht met prostituees. De Amerikaanse krant voert een klokkenluider op die het heeft over een ‘grote doofpotoperatie’ bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Gutman reageert bijzonder verontwaardigd op de ‘ongegronde beschuldigingen’ en ontkent alles.

De klokkenluider in kwestie die de tabloid opvoert, is Aurelia Fedenisn, een voormalige inspectrice van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens haar werd een onderzoek naar Howard Gutman onder de mat geveegd. Een inspectrice zou daarbij hebben vastgesteld dat Gutman er regelmatig zonder zijn bewakingsagenten op uit trok om contact te zoeken met prostituees en minderjarigen.

Volgens Fedenisn gingen ook leden van het bewakingsteam van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton over de schreef. Zeker zeven agenten zouden contact hebben gehad met prostituees terwijl ze met de minister op buitenlandse missie waren. Ook dat schandaal zou in de doofpot zijn gestopt. De advocaat van Fedenisn heeft het over ‘politieke inmenging van hoog niveau.'

‘Nooit ongepast gedragen’

Gutman laat in een communiqué weten dat hij ‘boos en bedroefd is door de ongegronde beschuldigingen die in de pers verschenen zijn’. ‘Het is vreselijk om te zien hoe de vier fantastische jaren die ik in België heb gediend zo besmeurd worden. Ik heb me nooit ongepast gedragen’, klinkt het.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig