Jason Wu wordt creatief directeur van Boss Womenswear
Foto: ioulex.blogspot.com
Jason Wu kruipt voortaan achter de tekentafel bij Boss waar hij de vrouwencollecties zal ontwerpen. De Taiwanese ontwerper wordt creatief directeur van de prêt-à-porter- en de accessoirelijn.

Jason Wu lanceerde in 2007 zijn eigen label in New York. Sindsdien woont en werkt hij in de Amerikaanse modestad. Daar komt nu een nieuwe uitdaging bij: hij mag zich voortaan ook ontfermen over de vrouwencollecties van BOSS Womenswear.

De dertigjarige ontwerper zal vanuit een nieuwe designstudio in New York operen waar hij de verschillende teams in Metzingen en New York zal aansturen.

Zijn eerste collectie voor Boss krijgen we te zien tijdens de New Yorkse modeweek in februari 2014. Zelf laat hij zich alvast enthousiast uit over de samenwerking. 'Ik ben altijd grote fan geweest van Hugo Boss' stijl en waarden en heb veel respect voor hun uitstekende maatwerk en smetteloze snit. Ik kijk er naar uit om de vrouwenlijn mee de hoogte in te stuwen', aldus Wu.

Jasun Wu stelde zijn eerste prêt-à-portercollectie voor in 2007. Zijn collectie viel meteen op dankzij de fijne esthetiek. Wu gaat er prat op om klassieke Amerikaanse sportswear en een tijdloze snit te verenigen tot een vrouwelijke, frisse collectie. Vandaag wordt zijn label in 169 verkooppunten verkocht, verspreid over 39 landen.