Walibi houdt vast aan Speedy Pass
Foto: Photo News

Staatssecretaris voor Gezinnen Philippe Courard (PS) is naar eigen zeggen “geschokt” door de prijzenpolitiek van het pretpark Walibi. Het pretpark lijkt echter niet geneigd om zijn omstreden prijzenbeleid aan te passen.

Walibi lanceert een nieuw systeem dat komaf moet maken met lange wachtrijen. Wie voor 35 euro een Speedy Pass koopt, mag elke wachtrij voorbijlopen

Staatssecretaris voor Gezinnen Philippe Courard (PS) is niet te spreken over het initiatief. “Dit systeem draagt duidelijk bij tot een samenleving van twee snelheden, waar de rijken voordelen kunnen afkopen tegenover de rest van de samenleving.”

“Door het nemen van deze beslissing profileert Walibi zich als een pretpark voor de rijken en niet voor alle gezinnen. Het streven naar meer winst gaat in tegen elk vorm van pedagogiek: hoe kunnen ouders aan hun kinderen die in de wachtrij staan aan te schuiven en die zich voorbijgestoken zien door andere kinderen, uitleggen dat dit enkel en alleen is omdat diens ouders meer geld hebben?”

Courard wil de directie van Walibi overtuigen om de prijzenpolitiek bij te sturen, maar het pretpark lijkt niet geneigd te plooien. De woordvoerder van het pretpark verwees op Radio 1 ondermeer naar gelijkaardige systemen elders in de entertainmentindustrie. 'Ook bij concerten en andere spektakels betalen mensen meer voor een betere service of betere plaatsen.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig