'Nieuw Bloso-hoofd ligt nog niet vast'
Gert Vande Broek Foto: BELGA

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) ontkent met klem dat de opvolging van Carla Galle aan het hoofd van Bloso al beklonken is. Gert Vande Broek, chef Sport op zijn kabinet, is volgens Muyters een “heel bekwame kandidaat”, maar moet net als iedereen aan de selectie deelnemen, zei hij zondag in De Zevende Dag op één.

De Standaard schreef zaterdag dat in politieke kringen, maar ook binnen Bloso, gevreesd wordt dat de topbenoeming al vast ligt. Vande Broek zou als kabinetsmedewerker van Muyters in een bevoorrechte positie staan.

De N-VA-minister spreekt dat echter met klem tegen. “Er is nog absoluut niets beklonken. De vacature is open verklaard. We hebben heel wat kandidaten, ik denk tweeëntwintig, die door een extern bureau gescreend worden”, zei Muyters. “Er is geen enkele zekerheid dat hij de laatste kandidaat zal zijn.”

Al is Vande Broek volgens de N-VA’er wel een heel bekwame kandidaat. “Als je professor bewegingsleer bent, een topcoach en meedraait op een kabinet waardoor je weet hoe de politiek werkt, dan denk ik dat je wel weet hoe zo’n ‘boîte’ gerund moet worden”, klonk het.

Muyters ontkende tot slot dat Vande Broek door zijn positie op het kabinet mee beslist over de keuze. “Zo deontologisch zijn we wel, daar staan Chinese muren tussen”, besloot hij.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig