De Wever: 'ASO zal ik nooit afschaffen'
Foto: vtm

N-VA-Voorzitter Bart De Wever liet vanmorgen op ATV verstaan dat hij het ASO nooit zal afschaffen.

De onderhandelingen over de hervormingen van het onderwijs zitten in het slop en daarom riep minister-president  partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA), Wouter Beke (CD&V) en Bruno Tobback (sp.a) bijeen. Maar of zij de gesprekken weer vlot kunnen trekken, is verre van zeker, want het spel wordt hard gespeeld. Zo liet N-VA-Voorzitter Bart De Wever vanmorgen op ATV nog verstaan dat hij het ASO nooit zal afschaffen.

"Vandaag zeggen dat we ons traditioneel sterkste punt, ons ASO-onderwijs, gaan afschaffen, dat ga ik echt nooit doen. Dat bestaat niet. Waarom zou je iets dat heel goed werkt gaan remediëren?", aldus De Wever.

De Wever benadrukt dat ook zijn partij het secundair onderwijs wil hervormen. Hij merkt echter op dat het Vlaamse onderwijs nu al bij de beste ter wereld hoort. Dat wil hij niet allemaal overboord gooien met een “copernicaanse omwenteling”. “Als je zo’n goed onderwijs hebt, moet je de problemen met trefzekere hervormingen aanpakken”, vindt de N-VA-voorzitter.

"We moeten het technische en het beroepsonderwijs opwaarderen. We moeten afstappen van de 300 richtingen die er nu zijn in het secundair. Daar zijn we het allemaal over eens, maar vandaag zeggen: het ASO gaat eruit. Daar doe ik niet aan mee," aldus De Wever.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in