De Standaard favoriete krant van holebi’s
De Antwerp Pride Parade in 2012 Foto: ©WALTERSAENEN

Antwerpen mag zich hét roze merk van 2013 noemen. Maar ook Maggie De Block, Duvel en De Standaard vallen in de smaak bij holebi’s.

Antwerpen werd donderdagavond gekroond tot het favoriete merk van de Vlaamse holebigemeenschap. Dat is het resultaat van een online enquête georganiseerd door de magazines ZiZo en INCH en het communicatiebureau Brandhome.

Zo’n 1.200 mensen kozen hun favoriete merk in 14 categorieën. Zo bleek Lampiris de favoriete energieleverancier, Studio Brussel de beste radiozender en De Standaard de meest geliefde krant. Maggie De Block haalde het onder de politici en Martine Tanghe scoorde als Pink personality of the year.

Maar de hoofdprijs was dus voor ’t Stad. Geen verrassing volgens Yves Aerts, algemeen coördinator bij Çavaria, de Vlaamse holebi- en transgenderkoepel. ‘Antwerpen kent een bloeiende holebi-scene en de stad doet al jaren inspanningen om de holebigemeenschap te bereiken’, benadrukt hij, ‘Dat de korpschef van de lokale politie, Serge Muyters, een homo is en recent in het huwelijksbootje stapte, gaf misschien wel de doorslag.’

Naast de hoofdprijs scoorde Antwerpen ook in de categorie attractieparken, waar de Zoo van Antwerpen de roze eer in de wacht sleepte.

In totaal werden er prijzen uitgereikt in 14 verschillende categorieën:

· KBC (Banken)

· Zoo van Antwerpen (Attractieparken)

· Lampiris (Energieleveranciers)

· Ryanair (Luchtvaartmaatschappijen)

· Hooverphonic (Belgische muziekbands)

· Studio Brussel (Radiozenders)

· Canvas (Televisiezenders)

· De Standaard (Kranten)

· Duvel (Speciaal bieren)

· Antwerpen (Steden)

· Cuberdons (Streekproducten)

· Martine Tanghe (Vrouwelijke tv-persoonlijkheid)

· Matthias Schoenaerts (Mannelijke tv-persoonlijkheid)

· Maggie De Block (Politici)