Antwerpse Nationalestraat viert heraanleg met openingsfeest
Het ModeMuseum in de Nationalestraat

De Nationalestraat, het hart van modestad Antwerpen, onderging afgelopen jaar een grondige renovatie. Nu zo goed als alle werken achter de rug zijn, verwelkomen de winkeliers u op zaterdag 1 juni met een groots openingsfeest.

Exact een jaar geleden begonnen de ingrijpende werken die de Nationalestraat onder andere bredere voetpaden en andere tramsporen moesten geven. Al die tijd was de modewijk moeilijk te bereiken, een zware opdoffer voor tal van winkelzaken.

Om die moeilijke periode af te sluiten, wordt het einde van de werken gevierd met een groots openingsfeest in de Nationalestraat en de omringende straten zoals de Volkstraat, Kammenstraat, IJzerenwaag, Drukkerijestraat en Steenhouwersvest.

Met hapjes en drankjes en een aantal dj’s hopen de winkeliers u terug naar de Nationalestraat te lokken. Winkels zoals Morrison, Fish & Chips en Renaissance gooien die dag bovendien met fikse kortingen. In de vintagewinkel Jutka & Riska krijgt u dan weer niet alleen een modeshow te zien, maar wordt u ook verwend met cava, cupcakes én een gratis manicure.

Ook op straat kunt u die dag genieten van live muziek, straattheater en dj’s. Daarnaast zijn er de hele dag door modeshows, dansoptredens en wedstrijden om geschenkbonnen te winnen. In het ModeMuseum ten slotte bezoekt u op zaterdag gratis de expo ‘Couture in kleur’, terwijl kinderen creatief aan de slag kunnen in een aantal workshops.

Praktische info:

Het feest begint zaterdag 1 juni vanaf 11.00 uur.
Het volledige programma vindt u terug op de website van Quartier National.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig