Fotograaf Mario Testino kruipt achter de ontwerptafel
Mario Testino for Mate

Modefotograaf Mario Testino heeft een capsulecollectie ontworpen voor de onlinewinkel Net-a-Porter. Zijn allereerste collectie is gebaseerd op de traditionele klederdracht van zijn geboorteland Peru.

Mario Testino keerde vorig jaar terug naar zijn geboorteland om er MATE op te richten, een culturele vereniging gewijd aan het Peruaans vakmanschap dat lokaal talent moet promoten. Voor zijn meest recente fotoreeks Alta Moda legde de beroemde fotograaf de kleurrijke Peruaans klederdracht vast op plaat en die foto’s inspireerden hem tot een eigen collectie in samenwerking met de onlinewinkel Net-a-Porter, waarvan een deel van de winst wordt gedoneerd aan de vereniging.

‘Wij zijn enorme fans van Mario’s fotografie en zijn dus bijzonder opgetogen dat we onze klanten de kans kunnen bieden om zijn kunstwerken te dragen’, vertelt Holli Rogers, modedirecteur bij Net-a-Porter, aan Ny Daily News. ‘De kleuren en details van de Peruviaanse kleding is onvoorstelbaar en dit heeft de weg geplaveid voor een speelse collectie kleding, tassen en juwelen.’

De zijden kaftans, sjaals en handtassen van de capsulecollectie - beschikbaar vanaf juni - zijn allen bedekt met prints van de foto’s terwijl de juwelen van Vicki Beamon een moderne twist gaven aan de traditionele Peruaanse accessoires. De prijzen van de verschillende stukken zijn nog niet bekend.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig