Geen geld voor aandeelhouders Alfacam
Het aandelenpakket van oprichter Gabriël Fehervari is waardeloos geworden. Foto: VUM

Er blijven een tiental biedingen over voor een gedeeltelijke of gehele aankoop van Alfacam. Dat bevestigt curator Eddy Van Camp, die tegen begin juni met een verkoop wil landen. Voor de aandeelhouders blijft geen geld over, net zoals voor een aantal schuldeisers.

De curatoren die het faillissement van de mediagroep rond Alfacam begeleiden, stellen dat er nog een tiental kandidaten overblijven om het geheel of delen van Alfacam over te kopen. Dat nieuws meldt De Tijd en wordt bevestigd door curator Eddy Van Camp.

“Oorspronkelijk waren er een veertigtal tenders, maar daar zijn intussen een tiental biedingen van overgebleven,” stelt de curator. “De onderhandelingen met hen lopen nu volop en we hopen tegen het einde van de week duidelijkheid te hebben, al moeten we voorzichtig zijn en kan het ook begin juni zijn.”

Voor de aandeelhouders, zoals Gabriël Fehervari, Gimv, ING en anderen, is er geen hoop om nog enige waarde over te houden na een verkoop. “Ook voor een aantal schuldeisers zal er wellicht onvoldoende geld zijn om hen uit te betalen”, vervolgt Van Camp.

Een precies uitstaand bedrag kon hij niet bekendmaken. Tegen half juni zou de verificatie van alle schuldvorderingen klaar moeten zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig