Manassero wint, Colsaerts maakt plaatsen goed

De Italiaan Matteo Manassero heeft zondag in het Britse Virginia Water het PGA Championship (EPGA/4,7 miljoen euro) gewonnen. Nicolas Colsaerts eindigde op de 24e plaats.

Het toernooi eindigde op een thriller, waarbij aan het einde van de 72 reguliere holes, drie spelers met een score van 278 slagen achter hun naam stonden. Er kwamen maar liefst vier extra holes aan te pas. Het waren de Engelsman Simon Khan, winnaar van het toernooi in 2010, de Schot Marc Warren en de Italiaan Matteo Manassero die op tien onder par eindigden.

Warren was de eerste die moest afhaken. Op de volgende holes konden Manassero en Khan elkaar in balans houden. Op het vierde extra hole zag de 40-jarige Khan de bal vlak voor de green in het water rollen. Manassero aarzelde niet en kon meteen de grootste overwinning uit zijn jonge loopbaan waarmaken. Hij houdt aan de zege een slordige 791.660 euro over. Het is zijn vierde zege op de European Tour, nadat hij in 2010 het Castello Masters en in 2011 het Malaysian Open op zijn naam schreef en vorig jaar de beste was tijdens het Singapore Open.

Nicolas Colsaerts, die na een mindere derde ronde in 73 slagen een aantal plaatsen moest prijsgeven, zette nog een voortreffelijke laatste ronde neer in 69 slagen, drie onder par en dit na vier birdies en één bogey. Hij kon hiermee nog van een gedeelde 33e naar een gedeelde 24e plaats opklimmen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in