Jonge Belgen nipt gelijk tegen Engeland

De Belgische nationale voetbalploeg bij de min 19-jarigen heeft zondag opnieuw gelijkgespeeld in zijn tweede wedstrijd in de eliteronde van de EK-kwalificaties. In groep 6 hielden de jonge Belgen en Engeland elkaar zondag in Geel met een 1-1 in evenwicht.

Thomas Foket opende in de 27e minuut de score voor de jonge Duivels, maar Engeland kwam via Lewis Baker in de 95e minuut in extremis nog langszij.

In de andere wedstrijd in groep 6 versloeg Georgië Schotland met 3-1 in Westerlo. Voor de ploeg van Marc Van Geersom is het al het tweede opeenvolgende gelijkspel in deze campagne, na de 2-2 tegen Schotland van afgelopen vrijdag.

België staat momenteel gedeeld 2e in zijn groep, samen met Engeland, dat ook twee punten telt. Georgië leidt met 4 punten, Schotland telt er 1. Enkel de eerste van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het EK in Litouwen (20 juli - 1 augustus).

Doelpunten:

België: Foket (27.)

Engeland: Baker (90+5.)

België: Dhoest, Iboma, Ruyssen, Corry, De Sart (Fiore 89.), Foket, Kabasele (Schrijvers 73.), Schoofs (Verstraete 82.), Croux, Buekers, De Neve