De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg heeft zondag in De Lange Munte in Kortrijk ook de derde kwalificatiematch voor het WK volley gewonnen. In Groep C versloegen ze Zwitserland met 3-0 (25-13, 25-10 en 25-22). De Belgische vrouwen plaatsen zich zo voor de derde WK-kwalificatieronde (3-5 januari 2014).

In de eerste set maakte Charlotte Leys met negen opslagen op rij en de hulp van Rousseaux en Heyrman al een eerste verschil bij 1-9. Rousseaux, Leys en Coolman diepten nadien de kloof nog verder uit: 7-16, 12-22. Leys blokte de eerste set af.

In de tweede set maakten bloks van Aelbrecht en Rousseaux het eerste verschil: 3-8. Een tempoversnelling van Frauke Dirickx, een goede Belgische verdediging met een alerte Courtois en alweer een uitstekende combinatie Dirickx-Leys maakten een einde aan de tweede set.

Iets moeizamere start van de Belgen in de derde set met enkele opslagmissers en opnieuw een wedstrijd bij 12-8 na zeven punten op rij bij de opslag van Sirucek en een geslaagd blok op Leys. Maar de float-services van Leys brachten onze landgenoten bij 13-13 opnieuw in de match. Een ace van Rousseaux naar 15-18, maar een beter blokkend Zwitserland en Sirucek bleven de spanning erin houden (18-19). Toen vond Frauke Dirickx het welletjes, maar weer was het haar Poolse ploeggenote Charlotte Leys die de Zwitsers definitief verschalkte.

België won eerder van Noord-Ierland en Portugal, telkens met 3-0.