FIA roept Mercedes op het matje

De bazen van Formule 1-team Mercedes AMG, dat met Rosberg zondag de Grote Prijs van Monaco won, werden na de wedstrijd op het matje geroepen door de FIA-commissarissen. Dit gebeurde naar aanleiding van een klacht van het Red Bull-team zondagochtend in verband met bandentests voor producent Pirelli in Barcelona afgelopen maand.

Red Bull Racing, team van toppers Vettel en Webber, diende met de steun van het Ferrari-team zondagochtend een klacht in tegen Mercedes. Ze beschuldigen Mercedes van geheime testritten op 15, 16 en 17 mei in Barcelona na de Grote Prijs van Spanje, dat meldt het Britse tijdschrift Autosport.

De Italiaanse bandengigant Pirelli, die al sinds begin 2011 exclusieve leverancier is van banden binnen de F1, werd zondagnamiddag meteen na de wedstrijd gecontacteerd door de FIA.

Bandentest zijn expliciet verboden gedurende het F1-seizoen, tenzij Pirelli F1-wagens uit het voorgaande seizoen gebruikt om zijn banden te ontwikkelen, wat in Barcelona niet het geval was. Pirelli gebruikte de wagen waarmee Rosberg het voorgaande weekend tijdens de GP van Spanje op de pole startte, maar uiteindelijk op de 6e plaats eindigde, op meer dan een minuut van winnaar Fernando Alonso (Ferrari).

Rosberg (Mercedes) weigerde op de persconferentie zondag na de wedstrijd commentaar te geven in verband met deze zaak.