Darcis uitgeschakeld in openingsronde

Kwalificatiespeler Steve Darcis (ATP 112) is zondag in Parijs uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De Belg verloor in vier sets van de Fransman Michael Llodra (ATP 55) met 6-4, 4-6, 6-1 en 6-4.

De 29-jarige Darcis stond na 41 minuten 6-4 in het krijt, maar knokte zich in de tweede set terug in de wedstrijd. In de derde set kwam de Luikenaar meteen een break achter, waarna hij een 6-1 om de oren kreeg. Set 4 leek snel over de wedstrijd te beslissen, maar Darcis kwam alsnog terug van 5-1 naar 5-4. Uiteindelijk trok thuisspeler Llodra de wedstrijd nog naar zich toe, geholpen door in totaal 17 aces (tegenover 3 voor Darcis).

Darcis, die zich vrijdag wist te plaatsen voor de hoofdtabel, verliest zo voor de tweede keer van Llodra. Zelf won de Luikenaar in 2011 op Roland Garros van de Fransman. Llodra ontmoet in de tweede ronde het Canadese toptalent Milos Raonic (ATP 16), die zondag in de openingsronde te sterk was voor Xavier Malisse (ATP 56).

Na de uitschakeling van Malisse en Darcis blijft er nog een Belgische man over op de hoofdtabel. David Goffin (ATP 58) neemt het in de eerste ronde op tegen Novak Djokovic, het nummer één van de wereld.