Martin: ‘Eindzege te danken aan de ploeg’

De Duitser Tony Martin (Omega Pharma-Quick.Step) heeft stand gehouden in de slotrit van de Baloise Belgium Tour. Van bij de start van de slotetappe was het al oorlog. Toen Philippe Gilbert in de slotfase versnelde, reageerde leider Martin gepast en zo kon hij zichzelf opvolgen als eindlaureaat van de Ronde van België.

‘De rit verliep echt zoals ik verwacht had, lastig dus’, gaf Martin mee. ‘Van bij de start werd het een heel nerveus gedoe en moest mijn team ook snel in actie treden. Halfweg de koers maakten de mannen van BMC het nog wat lastiger. Het was echt mooi om te zien hoe mijn teamgenoten me beschermden en omringden. Op het einde wist ik dat ik er alleen voor ging staan. Ik hield dan ook Philippe Gilbert goed in het oog en wanneer die aanging wist ik dat ik moest reageren. Dat deed ik ook. Ik was eigenlijk dan al zeker dat ik eindlaureaat zou worden van deze rittenkoers’, stelde de Duitse hardrijder.

‘Mijn doel in de Tour de France? Zeker en vast de tijdritten natuurlijk, individueel en per ploeg. Wij gaan naar daar om enkele ritzeges te behalen en misschien zelfs om enkele dagen in het geel rond te rijden. Met Mark Cavendish hebben wij iemand in de ploeg die zeker in de massasprinten zijn mannetje zal staan. Ik ga nu eerst genieten van deze eindzege waarvoor ik mijn team zeker moet bedanken.’