Een zwangere Albanese vrouw is zaterdagavond neergestoken in een huis in het Oost-Vlaamse Merelbeke. De jonge vrouw werd neergestoken door een andere vrouw. Twee Turkse vrouwen zijn aangehouden. Het motief ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

De steekpartij vond zaterdagavond rond 19 uur plaats in de Fraterstraat in Merelbeke. Voorbijgangers zagen een zwaar bloedende vrouw op straat lopen. De vrouw had in in de woning van haar vriend verschillende messteken gekregen van een 24-jarige Turkse vrouw.

De zwangere vrouw van 21 werd met ernstige verwondingen en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd. Ze werd zaterdagnacht geopereerd en is buiten levensgevaar. Haar toestand is stabiel. Ook de de foetus zou niet in levensgevaar zijn.

Ruzie

De 24-jarige Turkse vrouw werd opgepakt, samen met haar 22-jarige zus, die verdacht wordt als mededader. Beide vrouwen werden zondagavond aangehouden voor poging doodslag. De exacte omstandigheden worden verder onderzocht.

Over hun motief is nog weinig informatie. Vermoedelijk gaat het om een relationele ruzie.

Het huis in de Fraterstraat werd verzegeld door de politie en de straat was volledig afgesloten tot na zaterdagnacht. Het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in