Brussel haalt Union Cup 2015 binnen

Brussel organiseert in 2015 de Union Cup, het grootste Europese rugbytornooi voor gay en inclusieve rugbyteams. Dat werd zaterdagavond in de Engelse stad Bristol bekendgemaakt.

De organisatie ligt in handen van het Brusselse rugbyteam Straffe Ketten RFC, die met hun bod de meeste stemmen binnenhaalden. Naast Brussel hadden ook Edinburg en Montpellier zich kandidaat gesteld.

‘We zijn verheugd om de Union Cup naar Brussel te brengen. Dit is de perfecte gelegenheid om als team te groeien en rugby als sport nog meer te promoten in België’, zegt Jean-Yves Lestienne, voorzitter van de Straffe Ketten RFC.

De Union Cup is een tweejaarlijks rugbytornooi waaraan gay rugbyteams uit heel Europa deelnemen. Dit weekend vond de vijfde editie in Bristol plaats. Negentien teams namen er deel in competities met ploegen voor tien en vijftien spelers.

De Kings Cross Steelers uit Londen verlengden hun titel in het 15s tornooi na winst in de finale tegen de Emerald Warriors uit Dublin. In het 10s tornooi waren Los Valents uit Montpellier de besten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in