Xavier Malisse meteen uitgeschakeld op Roland Garros
Foto: Photo News

Xavier Malisse (ATP 56) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros, het tweede grandslamtornooi van het seizoen dat zondag in Parijs van start gegaan is.

De Belgische nummer één was in de openingsronde niet opgewassen tegen de als veertiende geplaatste Milos Raonic (ATP 16). De Canadees, een van de grote beloften in het mannentennis, haalde het na 1 uur en 56 minuten met 6-2, 6-1, 4-6 en 6-4.

Kansloos in eerste twee sets

In de eerste twee sets was de 22-jarige Canadees heer en meester. Hij serveerde erg sterk en liet de tien jaar oudere West-Vlaming geen schijn van een kans (6-2 en 6-1 na amper 44 minuten). Onze landgenoot herpakte zich echter in de derde set en de talrijk opgekomen Belgische supporters kregen enkele knappe punten te zien. Malisse trok de derde set uiteindelijk met 6-4 naar zich toe, maar een set later bleek Raonic opnieuw iets sterker (6-4).

Slagveld voor Belgische mannen?

Met Malisse verdwijnt de eerste van drie Belgische mannen van de hoofdtabel op het Parijse gravel. Kwalificatiespeler Steve Darcis (ATP 112) treft later zondag de Fransman Michael Llodra (ATP 55), David Goffin (ATP 58) moet (vermoedelijk maandag) de baan op tegen niemand minder dan Novak Djokovic, het nummer één van de wereld.

De winnaar van het duel tussen Darcis en Llodra komt in de tweede ronde overigens uit tegen Raonic.