Malisse, Goffin en Darcis zakken op ATP-ranking
Foto: AFP

Xavier Malisse, David Goffin en Steve Darcis, de drie Belgen actief op de hoofdtabel van het enkelspel op Roland Garros, hebben op de zondag gepubliceerde ATP-ranking alledrie terrein moeten prijsgeven.

Xavier Malisse, die zondag op de eerste dag van de Open Franse kampioenschappen meteen aan de bak moet tegen Milos Raonic (ATP 16), zakt van de 54e naar de 56e plaats.

David Goffin verliest één plaatsje en is 58e. De kans dat hij op de volgende ranking nog wat meer terrein moet prijsgeven, is echter zeer waarschijnlijk. De Luikenaar bereikte vorig jaar immers de vierde ronde van Roland Garros, maar moet het er nu in de eerste ronde opnemen tegen niemand minder dan Novak Djokovic (ATP 1).

Steve Darcis, die via de kwalificaties de hoofdtabel bereikte in Parijs, zakt van 104 naar 112. Hij treft zondag in zijn eersterondepartij de Fransman Michael Llodra (ATP 55).

De top vijf van de ATP-ranking blijft overigens ongewijzigd. Novak Djokovic blijft lijstaanvoerder voor Andy Murray, Roger Federer, Rafael Nadal en David Ferrer.