Amper wijzigingen op WTA-ranking
Foto: BELGA

Er vallen amper wijzigingen te bespeuren op de zondag vrijgegeven ranglijst in het vrouwentennis. In de top tien verandert er niets. De Amerikaanse Serena Williams behoudt haar leidersplaats en wordt gevolgd door de Russische Maria Sharapova en de Wit-Russische Victoria Azarenka.

Kirsten Flipkens blijft de hoogst geklasseerde landgenote en is 21e (status-quo). Yanina Wickmayer blijft 41e en An-Sophie Mestach wordt de derde landgenote op de ranking, zij is 192e (+1). Alison Van Uytvanck (-41), vorig jaar nog kwartfinaliste op het WTA-tornooi van Brussel, zakt na haar uitschakeling in de eerste ronde van de Brussels Open naar de 204e plaats.

Finalistes Brussels Open maken sprong

De Estse Kaia Kanepi, zaterdag eindlaureate op de Primerose Tennis Club, wipt van de 40e naar de 26e plaats, verliezend finaliste Peng Shuai (+11) is 23e. De Française Alizé Cornet springt na haar eindwinst in Straatsburg van de 31e naar de 27e plek.

Roland Garros

De volgende WTA-ranking zal er ongetwijfeld een pak anders uitzien, zondag is in Parijs met Roland Garros immers het tweede grandslamtornooi van het seizoen van start gegaan.