Grote opwinding bij de fans van de Britse boysband One Direction: er komt een nieuwe tournee. Maar ook een beetje ontgoocheling in België, want ons land staat (nog) niet op de lijst.

Begin mei gaven Harry Styles en zijn kompanen nog een concert in het Antwerpse Sportpaleis en daar waren taferelen te zien die deden denken aan de Beatlemania van destijds: gillende fans, huilende tienermeisjes en bezorgde ouders die dat allemaal noodgedwongen moeten aanzien. Een feest voor wie een kaartje had, een drama voor wie naast een ticket had gegrepen, want het concert was uiteraard hopeloos uitverkocht.

Geen wonder dat de fans in de zevende hemel waren toen vorige week duidelijk werd dat One Direction volgend jaar nog eens de baan op gaat. Met de Where We Are Tour doen ze in 2014 enkel grote stadions aan. Het Londense Wembley of het Stadium of Light in Sunderland, bijvoorbeeld, maar ook Rio de Janeiro, Chili en Argentinië mogen zich opmaken voor een feestje.

Tot grote ontgoocheling van de Belgische fans staat ons land niet op het lijstje. De reeks concerten is echter nog niet volledig: er komen de volgende dagen en weken nog aankondigingen. En dat een Belgisch concert geen slecht idee zou zijn, blijkt uit de reacties op Twitter. Daar duiken massaal veel berichtjes op met de vermelding #BelgiumwantsWWAT om aan te geven dat de Where We Are Tour ons land moet aandoen.

De lijst met aangekondigde optredens is te vinden op www.onebigannouncement.com


Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in