Neymar naar Barcelona
Foto: Photo News

De kogel lijkt door de kerk: de Brazilaanse topvoetballer Neymar tekent een contract van 5 bij FC Barcelona. Met de transfer zou zo’n 50 miljoen euro gemoeid zijn.

Het was al langer duidelijk dat de 21-topspeler zijn huidige club in Brazilië, Santos, zou inruilen voor een Europese topclub. Vooral Real Madrid en Barcelona werden daarbij genoemd als grote kanshebbers om Neymar da Silva Santos Júnior binnen te halen. 

De Braziliaanse eersteklasser liet zaterdag weten een transfer van Neymar niet langer tegen te houden. ‘Gezien de aanbiedingen van twee Europese topclubs en het contract van de speler, hebben we besloten om Neymar te verkopen. De komende dagen zal hij zijn keuze bekendmaken’, aldus de club.

De Spaanse sportkrant Marca wist zaterdag al te melden dat de deal met Barça rond was en 's nacht bevestigde de Catalaanse ploeg het nieuws zelf op Twitter. Even later deed de Braziliaanse balkunstenaar hetzelfde. 

‘Heel blij’

‘Ik ben heel blij met de aanbiedingen van beide clubs’, reageerde Neymar kort. Of hij volgend seizoen de spitsbroeder van die andere balgoochelaar Lionel Messi wordt, wou hij toen nog niet kwijt.

 

 

Details zijn er nog niet officieel bekend gemaakt, maar met de deal zou een bedrag van 50 miljoen euro gemoeid zijn. 

Cruijff niet overtuigd

Barça-boegbeeld Johan Cruijff waarschuwde gisteren alvast voor de eventuele gevaren. ‘Barcelona moet leren uit zijn fouten uit het verleden’, vindt de Nederlander. ‘Met Messi en Neymar zouden er twee kapiteins op het schip zitten. Dat wordt er één te veel.’