Triodos Bank wil tot 80 miljoen euro vers kapitaal ophalen
Foto: Triodos

Triodos Bank geeft nieuwe certificaten van aandelen uit. De waarde van het aandelencertificaat bedraagt 75 euro. Zo wil de bank tijdens het volledige jaar 2013 60 tot 80 miljoen euro extra kapitaal ophalen.

Vrijdag lanceert de bank de uitgiftecampagne in België. Andere Europese vestigingen organiseren gelijkaardige campagnes in de loop van het jaar.

De intekenperiode in België loopt tot en met 19 juli. Tot zolang betalen beleggers geen instapkosten. De bank lanceert de uitgiftecampagne voor zowel particulieren als institutionele beleggers.

De reden voor de uitgifte is de aanhoudende groei van de activiteiten van de duurzame bank. ‘Met het extra kapitaal behoudt de bank haar hoog kapitaalniveau en kan ze verder groeien’, klinkt het in een persmededeling.

Triodos Bank ontstond in 1980 en financiert bedrijven, instellingen en projecten met een meerwaarde op sociaal, milieu- en cultureel vlak. In 2012 verhoogde de bank zijn eigen kapitaal met 25 procent, van 451 naar 565 miljoen euro. De kredietverlening steeg dat jaar met 16 procent.