Held van Cleveland krijgt levenslang gratis hamburgers
Foto: IMAGEGLOBE

Charles Ramsey, de man uit Cleveland die zijn hamburger koud liet worden om de doodgewaande Amanda Berry te redden, zal nooit meer voor fastfood moeten betalen. Een dozijn restaurants uit de stad in de Amerikaanse staat Ohio hebben de onwaarschijnlijke held intussen levenslang gratis hamburgers beloofd.

Op 6 mei hielp Charles Ramsey Amanda Berry ontsnappen uit het huis van zijn buurman Ariel Castro. Die had Berry tien jaar lang opgesloten in zijn woning, samen met nog twee andere doodgewaande vrouwen. De dramatische ontknoping in de onwaarschijnlijke ontvoeringszaak was wereldnieuws.

Achteraf gaf Ramsey een opmerkelijk interview over de ontsnapping. Hij vertelde onder andere dat hij ‘net fastfood van McDonald’s aan het eten was toen hij buiten geschreeuw hoorde’ en liet ook optekenen dat hij ‘wist dat er iets mis was toen een knap blank meisje in de armen van een zwarte man liep.’

Ramsey was de held van de dag, maar zijn hamburger was natuurlijk wel koud. Dat is de horeca in Cleveland echter niet ontgaan. Volgens een lokale krant hebben meer dan een dozijn restaurants hun held intussen gratis hamburgers beloofd.