Decuyper: 'Zulte-Waregem blijft in Waregem'
CEO Patrick Decuyper (links) met voorzitter Willy Naessens op de supportersviering na het behalen van de tweede plaats Foto: BELGA
Voetbalclub Zulte Waregem blijft in Waregem spelen. Dat heeft topman Patrick Decuyper gezegd op een persconferentie. Volgens Decuyper heeft hij wel met Antwerps burgemeester Bart De Wever gesproken over een nieuwe op te richten Antwerpse topclub.

Volgens Decuyper heeft hij de voorbije maanden bij het Antwerpse stadsbestuur en Beerschot gepolst of zijn club er volgend jaar Europees kan spelen. Decuyper had die vraag eerder gesteld aan Brugge en Gent, maar kreeg daar geen positief antwoord.

Tijdens de gesprekken met Antwerpen heeft Decuyper naar eigen zeggen van gedachten gewisseld met burgemeester Bart De Wever over het oprichten van een nieuwe Antwerpse topclub. Maar van een verhuis van Zulte Waregem naar Antwerpen is hoegenaamd geen sprake.

"Jammer en triest dat één artikel van zeven lijntjes (gisteren op de website van Voetbalmagazine, nvdr) zo'n oproer kan veroorzaken", begon Decuyper de persconferentie. "Vooral omdat dat verhaal nooit is bevestigd bij ons. Wij zijn daarin niet eens gehoord."

Decuyper benadrukte vervolgens dat er ook volgend jaar in het Regenboogstadion eersteklassevoetbal gespeeld zal worden doorr Zulte Waregem. "Dat zijn we aan onze supporters verplicht. Van al die verhalen dat wij onze ziel zouden verkopen, klopt niets," aldus Decuyper.

Decuyper deed het hele verhaal dat Zulte Waregem zou worden overgenomen door Antwerpse investeerders af als een kwakkel. 'Afkomstig van één journalist, die niet eens de moeite deed om me te contacteren.'

Volgens Decuyper onderzoekt Antwerps burgemeester of er een draagvlak is in het Antwerpse bedrijfsleven om een nieuwe Belgische topclub op te richten. "Een club die in de toekomst spelers als Thorgan Hazard of Junior Malanda kan huisvesten. Maar Zulte Waregem of ikzelf hebben daar niets mee te maken"

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in