Clubbestuur: 'Zulte-Waregem speelt volgend seizoen in Regenboogstadion'
Foto: photo news
Verschillende bronnen bevestigden gisteren dat Patrick Decuyper, de gedelegeerd bestuurder van Zulte Waregem, met het Antwerpse stadsbestuur samenzit over een verhuis van de club naar Antwerpen. Het schepencollege van Waregem zit momenteel samen om de situatie te bespreken. De club meldt ondertussen dat de ploeg volgend seizoen zeker in Waregem speelt.

Kurt Vanryckeghem, burgemeester van Waregem riep het schepencollege een half uur vroeger bijeen om zijn schepenen in te lichten. ‘Wij zijn als college en als gemeenteraad overvallen door dit bericht. Wij gaan een standpunt innemen ten opzichte van het clubbestuur. Meer kunnen wij niet doen, de meerderheidsaandeelhouder is oppermachtig.’

'SV Zulte Waregem wil dat alle geruchten stoppen en benadrukt dat het eerste elftal van Essevee volgend seizoen in het Regenboogstadion zal spelen', liet de club vanochtend weten op haar facebookpagina. 'De club geeft later vandaag een persconferentie om dit nogmaals te onderstrepen.' Die persconferentie begint om 11 uur.

De Wever werkt aan nieuwe Antwerpse ploeg

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever bevestigde gisteren dat hij aan een nieuwe ploeg werkt die zou kunnen spelen in het stadion van Beerschot, dat eigendom is van de stad.

'We proberen met de stukken die op tafel liggen iets te bouwen’, zei De Wever op Radio 1. ‘Er is een stadion, er zijn verschillende voetbalploegen in het Antwerpse, er is wel wat belangstelling van ploegen buiten Antwerpen. Er zijn misschien investeerders die iets willen doen’, somde De Wever op.

Startnummer

Om onmiddellijk te kunnen starten, zou die ploeg het stamnummer van een bestaande eersteklasser moeten overnemen. Dat kan door een ploeg naar Antwerpen te laten verhuizen. In dat verband circuleerde eerder de naam van KV Oostende, dat naar de Jupiler Pro League promoveert. Maar gisteren lanceerde Sport/Voetbalmagazine de naam van vicekampioen Zulte Waregem, waarvan het eerste elftal zijn wedstrijden op het Kiel zou gaan spelen.

In een korte mededeling ontkende ceo Patrick Decuyper de plannen niet, maar tegelijk haalde hij uit naar het stadsbestuur van Waregem, dat te weinig geïnvesteerd zou hebben in het stadion.

Trainer Francky Dury bevestigde gisteren dat hij zondagavond over de plannen van Decuyper was ingelicht: ‘Ik viel bijna van mijn stoel’. In Waregem wekte de mogelijke verhuizing al hevig protest.

Uit de krant: Dossier Zulte Waregem naar 't Stad?

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in