Maarty Broekman, een 23-jarige man uit Amsterdam die nu in Londen woont, heeft de jury van ‘Britain’s Got Talent’ met verstomming geslagen met een nummer uit de jaren 80.

Broekman kwam vrolijk het podium op in een opvallende glitterlegging en een rode leren jas à la Michael Jackson. Hij had ook zijn lievelingsinstrument meegebracht: een keytar. Dat is een soort gitaar maar met pianotoetsen.

De Nederlander, die backstage bekende dat vrouwen en tijdreizen zijn grootste inspiratie zijn om nummers te schrijven, stond heel overtuigend op het podium met zijn versie van 'Back Door Lover' en wist het publiek helemaal in te palmen.

Ook de jury lustte er wel pap van – behalve Simon Cowell. De Brit zei dat hij nog nooit eerder zo’n vreselijk nummer had gehoord. Toch is de jolige Nederlander door naar de volgende ronde. Jurylid David Walliams wijdde zelfs een tweet aan de deelnemer. ‘Wie heeft het Songfestival nodig als je iemand hebt als Maarty Broekman?’, schreef hij.

 

Sommige kijkers nemen het optreden van Broekman niet serieus. Ze denken dat zijn typetje en act opgezet spel zijn. Leer de eightiesfan hier beter kennen.
 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in