Evy Laermans: ‘Altijd overtuigd dat het geen zelfmoord was’
Het busongeval in Sierre kostte op 13 maart 2012 het leven aan 28 mensen, onder wie 22 schoolkinderen uit Lommel en Heverlee. Foto: AFP

Evy Laermans, de weduwe van de buschauffeur die achter het stuur zat bij de busramp in het Zwitserse Sierre, is er altijd van overtuigd geweest dat haar man geen zelfmoord pleegde. Dat zegt ze in een korte reactie.

‘Het is een zwaar beladen emotionele dag geweest. Ik ben opgelucht en blij dat uit het onderzoek duidelijk is geworden dat Geert geen zelfmoord gepleegd heeft. Hopelijk zijn alle partijen hier nu ook van overtuigd.’

‘Ik hoop op de nodige rust en sereniteit nu voor ons allen’, zegt Laermans nog. Ze gaat nu met haar raadsman het dossier inkijken.

Uitgesloten

Het Zwitserse gerecht sloot vandaag zo goed als zeker uit dat de busramp in het Zwitserse Sierre veroorzaakt is door een hartfalen en/of zelfmoord van de buschauffeur. Wellicht moet de oorzaak dan wel gezocht worden bij een onoplettendheid of een flauwte bij de chauffeur, stelde de procureur van het Zwitserse kanton Wallis, Olivier Elsig, in een persbericht.

Het busongeval in een tunnel in het Zwitserse Sierre kostte op 13 maart 2012 het leven aan 28 mensen, onder wie 22 schoolkinderen uit Lommel en Heverlee op terugweg van sneeuwklas.