Anouk: ‘Winnares Songfestival is niet leuk’
Foto: EPA

Anouk behaalde afgelopen zaterdag tijdens de finale van het Songfestival een mooie negende plaats. Samen met haar manager Kees de Koning was de Nederlandse zangeres al te gast in het praatprogramma ‘Pauw & Witteman’ en daar deed ze haar boekje open over haar ervaringen in Malmö.

Anouk gaf toe dat ze de performance van de Roemeense kandidaat ‘vreselijk’ vond en noemde hem ‘een engerd’: ‘Het was echt een rare gast. Hij keek niemand aan en zei niemand gedag, hij was echt niet aardig.’

Emmelie de Forest, die op het Eurovisiesongfestival Denemarken vertegenwoordigde en met de hoofdprijs ging lopen, vond het naar eigen zeggen een hele eer dat ze met Anouk op het podium mocht staan. Toch vond Anouk dat de Deense zangeres een beetje ‘bozig’ overkwam en was het winnende nummer ‘Only Teardrops’ not her cup of tea.

De Nederlandse rockdiva vond de mannen van Griekenland wel ‘heel gezellig’. Met hun nummer ‘Alcohol is Free’ brachten ze een vrolijke noot in de wedstrijd en dat kon Anouk wel appreciëren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in