Bedrijven groeperen zich om bod uit te brengen op Alfacam
Foto: BELGA

Bij de kandidaten die de failliete televisiedienstengroep Alfacam deels of geheel willen overnemen, zijn groepen van twee bedrijven. Ze groeperen zich om een bod uit te brengen op het volledige bedrijf. Dat is vernomen bij de curatoren. Bieden kan nog tot morgen/dinsdag.

De drie curatoren gaven eerder al te kennen de voorkeur te geven aan een volledige overname. Begin deze maand luidde het dat er al een veertigtal tenders binnenliepen. Daarbij waren partijen die voor het faillissement al tussenbeide kwamen.

De curatoren zullen na dinsdag de kandidaat-kopers eruit halen met de beste papieren. Ook de banken mogen daarbij hun zeg doen. Binnen een tweetal weken willen de curatoren beginnen met het schrijven van de overnamecontracten. Ze stellen 15 juni voorop als einddatum om finaal rond te zijn met het dossier.

Er was eerder ook sprake van moeilijkheden om betalingen uit het buitenland te ontvangen. Van de dik 3 miljoen euro die nog van Saudi-Arabië werd verwacht, is ondertussen zowat 750.000 euro binnengekomen. “Er is een diplomatieke tussenkomst geweest, waardoor zeker druk werd uitgeoefend. We houden de druk ook hoog”, zegt een curator. (

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig