Gent verzekerde zich van de barragewedstrijden voor Europees voetbal na een 4-1 zege in de finale van Play-Off 2 tegen OHL.

De opdracht voor OHL was bijna onmogelijk, na de 1-4 in de heenmatch moesten ze minstens vier keer scoren. Trainer Van Geugden gaf enkele jongeren de kans om hun debuut te maken in eerste klasse. Gent begon sterk, Jorge Lopez Montana kon doelman Logan Bailly al na vijf minuten verschalken. Topschutter Ilombe Mboyo ging gretig op zoek naar zijn doelpuntje, om de teller op 20 te zetten, maar de Rode Duivel kreeg de bal niet voorbij de Leuvense doelman.

Aan de overzijde moest doelman Frank Boeckx zich reppen op een knal van Christopher Verbist.

Net voor de rust krulde opnieuw Jorge Lopez Montana een vrije trap heerlijk in de bovenhoek.

Mooie volley Brüls

OHL begon de tweede helft met frisse moed en met een gelukje frommelde Evariste Ngolok de bal voorbij doelman Frank Boeckx.

Mboyo bleef een gesel voor de Leuvense verdedigers maar doelman Bailly werkte niet mee aan het feestje van de Gentse topschutter. Op een staalharde volley van Christian Brüls moest de Leuvense goalie zich toch gewonnen geven.

Ook Coulibaly scoort

Publiekslieveling Elimane Coulibaly zorgde voor het orgelpunt van de partij door doelman Logan Bailly te omspelen en de bal in doel te prikken.

AA Gent neemt het nu in een dubbele confrontatie op tegen Standard voor het laatste Europese ticket.

 

Doelpunten: 

1-0: Lopez Montana 5'
2-0: Lopez Montana 42'
1-2: Ngolok 57'
3-1: Brüls 70'
4-1: Coulibaly 82'