Dario Gjergja (Oostende) basketcoach van het jaar

Dario Gjergja (Oostende) is verkozen tot Coach van het Jaar. Dat maakte de Belgian Basketball Coaches Association vrijdag bekend.

De B.B.C.A (Belgian Basketball Coaches Association) gaf de winnaars van de Coaches van het Jaar vrij. Dario Gjergja van Oostende werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar bij de mannen, Sven Van Camp (Kangoeroes/Boom) bij de vrouwen.

Voor de 37-jarige Kroatische coach is het de eerste keer dat hij deze prestigieuze prijs (onstaan in 1967) mag ontvangen. Gjergja leidde Oostende vorig seizoen naar de titel en won deze campagne de Beker van België. Hij bracht terug succes naar de kust en beëindigde het seizoen met Oostende op de poleposition. Volgende week start hij de halve finales van de play-offs en wil met Oostende een gooi doen naar een tweede opeenvolgende titel. ‘Dit is een hele eer voor mij om op deze erelijst te prijken. Ik bedank de club en mijn selectie. Zij maakten dit voor mij mogelijk,’ gaf Gjergja, die zijn prijs van de B.B.C.A. krijgt bij de eerste volgende thuiswedstrijd van Oostende. Gjergja ging in de uitslag Yves Defraigne (Bergen) en Brad Dean (Okapi Aalstar) vooraf. Sven Van Camp van Kangoeroes/Boom won voor de tweede keer en na 2010 bij de vrouwen. Op de B.B.C.A dag (25 mei) in Asse-Ternat zal hij zijn trofee krijgen.

 

Uitslag Coach van het Jaar (mannen): 1. Dario Gjergja (Oostende) 37; 2. Yves Defraigne (Bergen) 30; 3. Brad Dean (Okapi Aalstar) 27; 4. Eddy Casteels (Antwerp Giants) 26

 

Uitslag Coach van het Jaar (vrouwen): 1. Sven Van Camp (Kangoeroes/Boom) 30; 2. Julian Martinez Alman (Namen) 25; 3. Pierre Cornia (Sprimont) 24