Racing Genk en Standard kwamen in de Cristal Arena niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Imoh Ezekiel en Julien Gorius tekenden voor de mooie goals. Beide teams zijn nu uitgeschakeld voor de tweede plaats en het Champions League- ticket. Standard speelt de barrages voor het laatste Europese ticket tegen AA Gent.

De titel stond in het duel tussen Standard en Genk niet meer op het spel, maar er moest wel nog strijd geleverd worden voor de Europese tickets.

Bij Genk werden de spelers voor de match nog eens in de bloemetjes gezet na hun bekeroverwinning en kreeg Thomas Buffel een gouden schoen voor beste Genk-speler van het seizoen. De Limburgers moesten hun topschutter Jelle Vossen wel missen door blessure.

Standard-trainer Mircea Rednic voerde een aantal opvallende wijzigingen door. Voor Eiji Kawashima was geen plaats meer in de selectie, zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Anthony Moris. Ook Jelle Van Damme werd gespaard uit vrees voor een schorsing.

De beginfase van de match was duidelijk voor Standard. Imoh Ezekiel kreeg in de eerste zestig seconden al een reuzenkans om de score te openen. Hij schoot de wenkende kans onbegrijpelijk ver naast. Na zeventien minuten had de Nigeriaan meer geluk: met een heerlijke krul in de rechterbovenhoek schoot hij Standard verdiend op voorsprong (0-1). Een minuut later stond het al bijna 0-2, maar William Vainqueur schoot de bal nipt naast. Ezekiel kon in de eerste helft zelf een hattrick hebben gemaakt, maar na geharrewar in de zestien schoot hij onbesuisd over. Genk kwam beter in de match zonder echt gevaarlijk te zijn. Vlak voor rust viel er dan toch een doelpunt uit de lucht. Gorius scoorde bij de eerste echte kans met een lage schuiver de gelijkmaker (1-1).

Mario Been voerde een dubbele wissel door aan het begin van de tweede helft. Monrose en Hyland werden vervangen door Kumordzi en Ojo. Na een slappe eerste helft toonde Genk in de tweede helft wat meer strijdlust en het spel ging goed op en neer. Toch kreeg Standard net als in de eerste helft de beste kansen. De ingevallen Tucudean slaagde erin een reuzenkans van dichtbij op de paal te deviëren en Mpoku zijn schot werd door Köteles in corner verwerkt. Standard toonde de grootste wil om te winnen en ging nog volop op zoek naar het winnende doelpunt. Dat kwam er uiteindelijk niet.

Door het gelijkspel is zowel Genk als Standard uitgeteld voor de tweede plaats en het Champions League-ticket. Standard neemt het in de barrages voor het laatste Europese ticket op tegen de winnaar van Play-Off 2, Aa Gent.