Boussu Dour krijgt toch licentie, eindronde staat op zijn kop
Foto: BELGA

Boussu Dour verkreeg voor het BAS zijn licentie voor het seizoen 2013-2014. De Henegouwers mogen volgend seizoen dus gewoon aantreden in tweede klasse, waardoor Oudenaarde plots toch de eindronde moet spelen tegen de derdeklassers.

De licentie voor Boussu Dour komt als een kleine verrassing. De licentiecommissie wees hun dossier tot twee keer toe af. Nu oordeelde het BAS toch dat de club aan alle gestelde voorwaarden voldoet.

Oudenaarde dreigt de grote dupe te worden van deze licentiesoap. Omdat Boussu Dour niét wegvalt uit tweede klasse, zakt Oudenaarde een plaats en moet het de eindronde tegen de derdeklassers spelen om in de tweede divisie te blijven. In principe moeten de Oost-Vlamingen morgen al spelen op het veld van Verbroedering Geel Meerhout.

In principe, want Oudenaarde heeft nog een ijzer in het vuur. De club heeft derdenverzet aangetekend bij de KBVB omdat het geen drie punten kreeg voor de forfaitzege tegen White Star Woluwe, dat een niet-speelgerechtigde speler opstelde. De uitspraak in die zaak staat vrijdag gepland. Ná de wedstrijd tegen Geel dus. Stel dat Oudenaarde gelijk krijgt, dan moet op papier Heist alsnog de eindronde spelen.