Ontvoerder Cleveland pleit onschuldig
Foto: AP

Ariel Castro (52), de man die drie jonge Amerikaanse vrouwen ontvoerde en jarenlang vasthield in zijn huis in Cleveland, zal onschuldig pleiten op zijn proces. Dat zegt zijn advocaat Jaye Schlachet. Meer wou hij niet kwijt. ‘Alle details over zijn onschuld worden tijdens het proces bekendgemaakt’, klonk het.

‘Ariel Castro is geen monster en hij moet niet worden gedemoniseerd door de media’, voegde de advocaat er aan toe. Schlachet zei woensdag ook op de lokale zender WKYC dat Castro ‘heel bezorgd is over het welzijn en de toekomst van zijn dochter, van wie hij veel houdt’.

Verkrachting en ontvoering

Castro is de vader van Jocelyn, een zesjarig meisje dat in gevangenschap werd geboren. Haar moeder, Amanda Berry, was een van de ontvoerde vrouwen.

De ontvoerder werd vorige week gearresteerd, nadat Berry (nu 27 jaar) wist te ontsnappen uit het huis waar ze werd vastgehouden met twee andere jonge vrouwen, nu 23 en 32 jaar oud.

Castro werd woensdag aangeklaagd wegens verkrachting en viervoudige ontvoering: van Amanda Berry en haar dochter Jocelyn, Gina DeJesus en Michelle Knight.

Doodstraf

De Amerikaanse procureur Timothy McGinty heeft donderdag bevestigd dat hij overwoog om de doodstraf tegen de verdachte te vorderen wegens de gewelddadigheden tegen de vrouwen die volgens hem ‘niet te begrijpen zijn’.

In een brief die dateert van 2004 en bij Castro werd gevonden door de politie, zegt hij dat hij een ‘seksueel roofdier’ is en hij zijn verlangen uitdrukt om een eind aan zijn leven te maken.