Nieuwe Daft Punk vanavond te beluisteren op iTunes
Foto: rr
Random Acces Memories, de nieuwe plaat van Daft Punk, is vanaf maandagavond te beluisteren op iTunes. Dat maken toonaangevende muzieksites als MixMag op uit een aantal banners die de voorbije dagen online verschenen.

Het Franse duo zwengelde de geruchten nog een beetje verder aan door een video te publiceren waarin twee robots een vinyl-versie van het album tonen. 

Maandagavond werd Daft Punk ook geïnterviewd door Zane Lowe op de BBC. 

Het filmpje is het zoveelste wapenfeit in de uitgekiende mediacampagne die Daft Punk al wekenlang met militaire precisie tot uitvoering brengt. Een campagne die de verwachtingen voor het nieuwste album naar ongekende hoogtes stuurt.

Het begon allemaal op 26 februari. Uit het niets verscheen plots een nieuw beeld op de Facebookpagina van Daft Punk. Een foto waarbij de twee iconische helmen van het duo één geheel vormen.  Een fractie later werd er een link gepost naar de officiële website, met daarop hetzelfde beeld, aangevuld met het logo van platenlabel Columbia. Het beeld dook later ook op op billboards in New York, Londen, Miami en Parijs en deed bij de fans de hoop op een nieuw album alleen maar groeien.

Nadien volgden teasers in onder meer het populaire Amerikaanse tv-programma Saturday Night Live en op het Amerikaanse Coachella-festival.

Toen enkele weken geleden de single Get Lucky werd uitgebracht, schoot die meteen naar de top van de iTunes-hitparade. Het nummer is ook het meest gestreamde nummer aller tijden op de muziekdiensten Spotify en Deezer.

Random Acces Memories ligt vanaf volgende week in de winkel. Beluister het album nu al op iTunes

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig