Anderlecht mist penalty, maar staat toch opnieuw aan de leiding
Foto: BELGA

Anderlecht is door het oog van de naald gekropen in Genk. De Brusselaars zagen de kersverse bekerwinnaar kort voor rust langszij komen, terwijl Gillet in de tweede helft nog maar eens een Anderlechtpenalty miste. Zeven minuten voor tijd maakte De Zeeuw met de nodige meeval dan toch de winnende treffer: 1-2. Anderlecht komt zo alleen aan de leiding, met twee punten voorsprong op Club Brugge en Zulte Waregem.

Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd, maar voetbalde niet meteen kansen bij elkaar. Genk daarentegen was wel gevaarlijk via Buffel en Ojo. Op het kwartier dreigden de bezoekers voor het eerst via Mbokani, maar de Congolese spits vond Anele op zijn weg. Even later stuurde Lucas Biglia Praet de laan in, waarna de jonge vervanger van Jovanovic de bal kon terugleggen tot bij Suarez, die het leer voorbij Koteles werkte: 0-1.

De thuisploeg probeerde na de achterstand iets terug te doen via Monrose, maar Proto tikte het schot van de Fransman over de lat. Twee minuten voor rust liet Mbokani de kans liggen om zijn team op een dubbele voorsprong te brengen en was het integendeel aan Genk om alsnog voor rust op gelijke hoogte te komen. Mbodji knalde het leer onhoudbaar voorbij Proto: 1-1 op slag van rust.

Na rust was het spel te slordig om nog veel grote kansen te aanschouwen. Het spel werd wel steeds heftiger en onder andere Guillaume Gillet slikte, alweer, een gele kaart, waardoor hij er volgende week tegen Lokeren niet bij is. Met nog 25 minuten op de klok werd Suarez onderuit gehaald in de zestienmeter van Racing Genk: penalty. Gillet zette zich achter de bal en knalde de bal op de lat. Alweer een gemiste strafschop voor de Brusselaars.

De intensiteit en spanning namen toe en het spel ging op en neer, zonder dat één van beide ploegen er boven uit stak. Toch kwam Anderlecht, met nog zeven minuten te gaan, op voorsprong met het nodige meeval. De Zeeuw ontving de bal aan de tweede paal en wou uithalen maar raakte de bal slechts half. Toch botste de bal via Hyland het Genkse doel in: 1-2 voor Anderlecht. Genk dreigde nog vanop corner, maar kwam niet meer opnieuw in de wedstrijd. Anderlecht springt zo opnieuw over Club Brugge en Zulte Waregem naar de leiding, al was het ook vandaag weer bibberen tot het einde. Genk is uitgeteld voor de titelstrijd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in