Bart Swings pakt in Mechelen al zijn achtste seizoenszege
Foto: BELGA

Bart Swings heeft zondag in Mechelen zijn achtste skeelerrace van dit seizoen gewonnen. Hij zegevierde tijdens de Europa Cup meeting in een punten-afvalkoers over tien kilometer.

Of het nu om punten of afvalkoers gaat, de winst is voor Swings. Niet dat het hem begint te vervelen, maar Swings is nu wel een beetje aan rust toe. ‘Ik richt me nu op de World Games, eind juli in Colombia. Al is er volgende week nog wel het Belgisch kampioenschap.’

Op de snelle piste in een woonwijk in Mechelen werd Swings in de slotrace gevolgd door Ewen Fernandez, zijn Franse ploeggenoot bij Powerslide, en Ferre Spruyt. Bij de vrouwen was Elizabeth Arnedo de snelste.

Vooraleer de Belgische delegatie voor de World Games afreist, zal Swings nog hier en daar een marathon skaten. Ook het EK in het Nederlandse Almere is weer in beeld. Na terugkeer uit Cali wacht nog het WK in Oostende.

Het skeelerpeloton hoopt nog steeds op een olympische status. Net als voorgaande jaren maakt de mondiale inline organisatie FIRS braaf haar opwachting bij het congres van het Internationaal Olympisch Comite. Enige dagen na afloop van het WK valt daarover tijdens het IOC-congres in Buenos Aires een besluit.

Uitslagen puntenafvalkoers (10 km):

MANNEN

1. Bart Swings (Bel)

2. Ewen Fernandez (Fra)

3. Ferre Spruyt (Bel)

VROUWEN

1. Elizabeth Arnedo (Col)

2. Sabine Berg (Dui)

3. Kelly Martinez (Col)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in