Club Brugge geeft Standard les in efficiëntie
Foto: Photo News

Club Brugge gaf Standard in de eerste helft een lesje in efficiëntie door uit drie kansen ook drie doelpunten te puren. De Rouches kwamen in de tweede helft terug tot 2-3, maar Vazquez smoorde de remonte van Standard in de kiem door de 2-4-eindstand op het bord te zetten. Na een 12 op 12 staat Blauw-zwart tweede in Play-off I, terwijl Standard nog voor Europees voetbal zal moeten knokken.

De wedstrijd begon meteen met een opdoffer van jewelste voor de thuisploeg. Meunier heroverde de bal na slecht wegwerken van de Standard-defensie en stuurde Lestienne de zestien in. De snelle winger kneep vanop rechts naar binnen, zette zijn verdediger in de wind en krulde de bal zoals we van hem gewoon zijn met links tegen de netten: 0-1.

De Rouches gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar Tucudean en Vainqueur vonden de weg naar de netten niet. Standard voerde de druk op en versierde heel wat hoekschoppen, maar ook op die stilstaande fases kende de thuisploeg geen succes. Ezekiel kon na iets meer dan twintig minuten Meunier omspelen en op doel trappen, maar het leer ging net naast. Club Brugge mikte op de snelle tegenprik en gaf de Rouches een lesje in efficiëntie. Blauw-zwart profiteerde iets over het halfuur van zwak verdedigen bij Standard. Bacca kopte een vrije trap van Vazquez opnieuw voor doel, waar Duarte tussen een resem Standard-spelers mocht binnen tikken met het hoofd: 0-2 tegen de gang van het spel in.

De Rouches kwamen meteen dicht bij de aansluitingstreffer, maar Kujovic hield zijn doel schoon. Daarna controleerde de thuisploeg het spel tot aan de rust. Lestienne besloot over, terwijl Bacca werd afgevlagd toen ‘ie alleen op weg naar Kawashima ging. Op slag van rust was het toch raak voor de Colombiaanse spits. Lestienne zag zijn teammaat vrij staan aan de tweede paal en schilderde de bal perfect op het hoofd van de topschutter, die de 0-3 tegen de netten kopte.

Comeback

In de tweede helft moest Standard op zoek naar een onmogelijke comeback en dat leek nog te gaan lukken ook. Amper zes minuten na de rust stond de 1-3 op het bord door een own-goal van Oscar Duarte. Ezekiel kreeg de bal niet perfect onder controle, maar daardoor ging het leer via het hoofd van Duarte tegen de netten.

Op het uur volgde de volgende stap in de remonte van Standard: Jorgensen haalde Ezekiel neer in het strafschopgebied en de Standard-spits zette de elfmeter zelf om: 2-3. Blauw-zwart was zijn riante voorsprong bijna kwijt, maar met Gudjohnsen probeerde Garrido meer balvastheid in het team te brengen. De invaller zette Vazquez met een heerlijk tikje voor Kawashima, die geen kans had tegen de sublieme lob van Vazquez: 2-4 en Club Brugge opnieuw op rozen.

Een tweede comeback kon Standard niet meer opbrengen en Blauw-zwart won zo al voor de vierde keer op rij in deze Play-off I. Club Brugge telt even veel punten als Zulte Waregem en staat twee punten in het krijt bij Anderlecht, dat alleen leider is.