Juventus ziet Lukaku als oplossing
Foto: AFP

Volgens de Britse media ziet Juventus Romelu Lukaku als oplossing voor haar spitsenprobleem. De Rode Duivel zou deze zomer normaal gezien terugkeren naar Chelsea na een prima seizoen bij West Brom, maar de Italiaanse kampioen meldt zich nu als kaper op de kust.

Romelu Lukaku maakte indruk tijdens zijn uitleenbeurt aan West Brom: hij scoorde 14 keer, gaf 5 assists en toonde zich regelmatig een gesel voor de Engelse verdedigingen. Toch zou Lukaku volgend seizoen nog steeds niet zeker zijn van een basisplaats bij Chelsea, waar ook Fernando Torres en Demba Ba nog steeds op de loonfiche staan.

Lukaku’s prima prestaties voor de Baggies vielen ook Juventus op. De Oude Dame won dit jaar voor de tweede keer op rij de Italiaanse titel, maar ging in de kwartfinale van de Champions League roemloos ten onder tegen Bayern München (2-0 en 0-2). In de hoop volgend seizoen beter te doen, wil Juve nu al aan haar spelerskern beginnen sleutelen.

Voorin kan de club uit Turijn best wat versterking gebruiken. Nicklas Bendtner, aan Juve uitgeleend door Arsenal, maakte een povere indruk in Italië en de club toonde zich eerder al bereid om Montenegrijn Mirko Vucinic te verkopen. Veteraan Fabio Quagliarella viert volgend seizoen ook al zijn 31ste verjaardag. Juve ziet Lukaku, nog steeds maar 19, dan ook als investering voor de toekomst.

In de zomer van 2011 maakte Lukaku zijn droom waar door naar zijn lievelingsclub Chelsea over te stappen. Anderlecht streek voor haar ruwe diamant ongeveer 20 miljoen euro op, maar in zijn eerste seizoen in Engeland kwam Lukaku amper aan spelen toe. Tijdens zijn uitleenbeurt aan West Brom bewees hij echter het niveau van de Premier League aan te kunnen.