Roel Moors (Antwerp) is opnieuw beste Belgische basketspeler
Foto: WAS

Roel Moors is voor de vierde keer in zijn carrière verkozen tot Belgische basketspeler van het Jaar.

In het referendum van de krant Het Nieuwsblad kreeg de spelverdeler van Antwerp Giants 131 punten achter zijn naam. Daarmee haalde hij het voor Niels Marnegrave (Leuven Bears, 68 ptn) en zijn ploegmaat Jean-Marc Mwema (34 ptn).

De laureaat werd gekozen door 56 juryleden (coaches, sportieve managers/voorzitters, federatie/liga en media). De naam van Moors werd 39 keer op de eerste plaats gezet.

Met zijn vierde uitverkiezing komt Moors naast legendes als Willy Steveniers en Jef Eygel.

De ‘Belgische Speler’ werd voor de eerste keer in 1959 uitgereikt met Jef Eygel als winnaar. Rik Samaey is met tien uitverkiezingen recordhouder.

‘Een speciaal moment, vermits het exact tien jaar na mijn eerste uitverkiezing is”, zegt Roel Moors, die ook won in 2003, 2004 en 2011”. Moors krijgt zondag voor de opworp van de partij Antwerp-Luik zijn trofee.

Bij de vrouwen won Hind Ben Abdelkader (St.-Katelijne Waver) voor Noémie Mayombo (Sprimont) en Julie Vanloo (Waregem). De Ster van de coaches (alle nationaliteiten) werd Derek Raivio (Okapi Aalstar). Bij de beloften gingen de prijzen naar Jean Salumu (Oostende) en Kyara Linskens (St.-Katelijne Waver).