Een kortsluiting aan de modem of platenspeler heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand veroorzaakt in een woning langs de Kwarteldreef in Roeselare. Volgens het parket van Kortrijk overleefden de bewoners, een bejaard echtpaar, de brand niet.

Het was de buurman van de slachtoffers die omstreeks 2.30 uur alarm sloeg. Toen hij buitenkwam, zag hij de rook uit de ramen van de getroffen woning ontsnappen. De man evacueerde zijn vrouw en twee kinderen uit zijn eigen woning en alarmeerde de hulpdiensten. De brandweer van Roeselare had het vuur snel onder controle. Op de bovenverdieping troffen ze het levenloze lichaam van de 83-jarige Gaston D. aan. Zijn echtgenote, de 82-jarige Melanie D., lag met verstikkingsverschijnselen in bed. De vrouw werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar bezweek daar aan haar verwondingen.

Volgens de branddeskundige van het Kortrijkse parket zijn de bewoners gestikt door de rook die zich snel kon verspreiden door de kanalen van het centrale verwarmingssysteem in de woning. Het gaat om een accidentele brand. De woning is onbewoonbaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in